Jan Knikker jr. - Onweer op komstOnweer_op_komst     Onweer_op_komstDoekmaat 60/40   Jan Knikker (1911-1990) Schilderij: waterpartij bij Leiden. Als zoon van Jan Simon Knikker sr.wordt Jan Knikker gerekend tot de nabloei van de Haagse school.Hij heeft zich gespecialiseerd in het schilderen van impressionistische landschappen en stadsgezichten.Over Jan Knikker jr.

 Jan Knikker 1911 /1990

 

Jan Simon Knikker, roepnaam Jan, werd in 1911 in Leiden geboren. Hij woonde en werkte in Wassenaar, Voorschoten en Den Haag. Signeerde met Jan Knikker jr. Zoon van Jan Simon Knikker sr. Hij was een leerling van de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag (1928-1932) en hij schilderde in figuratieve trant landschappen en stadsgezichten. Hij wordt gezien als een navolger van de Haagse School en hij werkte veel voor de kunsthandel. Zijn stadsgezichten zijn vooral in het buitenland bijzonder gezocht.

Hoewel het schildergeslacht Knikker en met name Jan Knikker senior ( Oude Jan) en Aris Knikker uit Noord-Holland kwamen zijn Oude en jonge Jan Knikker tot echte Haagse schilders geworden. Jan Knikker senior (Oude Jan), vestigde zich rond de eeuwwisseling in Den Haag, waar Jan Knikker junior in 1911 aan De La Reykade, nu de La Reyweg, werd geboren. Destijds lag deze aan de rand van de stad met een weids uitzicht op het daarachter gelegen landschap. Zo konden Oude Jan en junior vanuit hun huis onbeperkt inspiraties opdoen om hun impressies van de vrije natuur op het linnen vast te leggen. Naar eigen zeggen,  bescheidenheid was hen vreemd, vertegenwoordigden Oude Jan en junior de welbekende Haagse School  van Maris, Bosboom en Roelofs. Vandaar zo verklaarde Jan Knikker junior in een kranteninterview, dat zij zich toelegden op landschappen en stadsgezichten.Wilt u meer informatie? Stel uw vraag in het Contactformulier

Prijs: € 1300
Huurkoop mogelijk: meer info
Showservice mogelijk: meer info